3 Ocak 2010 Pazar

2010'un en çok beklenen filmleri

Red Sonja





Rose McGowan'ın başrolünde yer aldığı, aksiyon-gerilim türündeki film de 2010'un merakla beklenen filmleri arasında yerini alıyor.

Yönetmen:Douglas Aarniokoski



Iron Man 2





Merakla beklenen "Iron Man 2" 7 Mayıs 2010’da Türkiye'de vizyona giriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr. ve Gwyneth Paltrow gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen:Jon Favreau




Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I





Son Harry Potter filminin birinci bölümü 3 Aralık 2010'da seyirciyle buluşacak. İkinci bölümün Temmuz 2011'de gösterime girmesi bekleniyor.

Yönetmen:David Yates




Robin Hood





Klasik İngiliz efsanesi Robin Hood'da, Russell Crowe ve Cate Blanchett'i izleyeceğiz. Film 28 Mayıs'ta gösterime girecek.

Yönetmen:Ridley Scott




Shutter Island





“Departed-Köstebek” ile Oscar ödülü kazanan yönetmen Martin Scorsese’in yönettiği “Shutter Island-Zindan Adası”nda, Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi konu ediliyor. Film Türkiye'de 12 Mart tarihinde gösterime girecek.

Yönetmen:Martin Scorsese




Toy Story 3





Oyuncak Hikayesi serisinin 3'üncü filmi 3D olarak 3 Eylül 2010'da gösterime girecek.

Yönetmen:Lee Unkrich



The A-Team





80'lerin efsanevi dizisi A Takımı Jessica Biel, Bradley Cooper gibi ünlü yeni oyuncularıyla beyazperdeye yeniden dönüyor.

Yönetmen:Joe Carnahan



The Expendables





23 Nisan 2010'da gösterime girmesi planlanan Sylvester Stallone'nin senaryosunu yazdığı; hem yönetip hem oynayacağı ünlü aksiyon yıldızları; Sylvester Stallone, Jason Statham, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren ve Jet Li'nin bir araya geleceği The Expendables'da birkaç paralı askerin Güney Amerika'da bir diktatörü devirme macerası anlatılacak.

Yönetmen:Sylvester Stallone



Inception





Başrollerinde Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Michael Caine gibi isimlerin yer aldığı film 16 Ekim 2010'da vizyona girecek.

Yönetmen:Christopher Nolan




Alice in Wonderland





Alice Harikalar Diyarı’nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Oyuncu kadrosunda Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Filmin Türkiye'deki gösterim tarihi 5 Mart 2010.

Yönetmen:Tim Burton




Eclipse





Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Twilight(Alacakaranlık) serisinin 3'üncü filmi Eclipse(Tutulma)'in 30 Haziran 2010'da gösterime girmesi planlanıyor.

Yönetmen:David Slade




Rapunzel





Seslendirmelerin Mandy Moore, Kristin Chenoweth ve David Schwimmer tarafından yapılacağı filmin Amerika'da 10 Aralık 2010, Türkiye'de ise ancak 28 Ocak 2011'de gösterime gireceği belirtiliyor.

Yönetmen:Nathan Greno, Byron Howard




Kick-Ass





Çizgi romanda süper kahramanlara ilgi duyan Dave Lizewski (Aaron Johnson) isimli sıradan bir gencin süper kahraman olmaya karar vermesi ile yaşananlar anlatılıyor. Yeşil kostümü ile kötülerin peşine düşen nam-ı diğer Kick-Ass’in karşısına birbirinden ilginç karakterler çıkıyor. Nicolas Cage'in de rol aldığı filmin 16 Nisan 2010'da gösterime girmesi bekleniyor.

Yönetmen:Matthe Vaughn




Tron Legacy





Aksiyon ve bilim kurgu türündeki filmin başrollerinde Karl Urban, John Hurt Olivia Wilde gibi isimler yer alıyor. Filmin gösterim tarihi 17 Aralık 2010.

Yönetmen:Joseph Kosinski




Sex and the City 2





Sarah Jessica Parker'ın yapımcılığını da üstlendiği tüm dünyada merakla beklenen Sex and the City'nin 2'inci filmi 28 Mayıs 2010'da gösterime giriyor.

Yönetmen:Michael Patrick King




Shrek Forever After





Seslendirmelerinin Cameron Diaz, Antonio Banderas ve Eddie Murphy gibi ünlü oyuncular tarafından yapıldığı Shrek 4:Forever After 28 Haziran 2010'da Türkiye'de vizyona girecek.

Yönetmen:Mike Mitchell




The Chronicles of Narnia The Voyage of the Dawn Treader





Lucy ve Edmund,Peter,Susan, sevilmeyen kuzen Eustace'le birlikte, Şafak Yıldızı adlı gemiye binip güneşin doğduğu yere doğru yol alırlar; Kral Dokuzuncu Caspian'ın kaybolan yedi dostunu arayacaklardır. Bu sıradışı keşif yolculuğu sırasında bir ejderhayla, bir deniz yılanıyla, bir grup görünmez insanla, bir büyücüyle ve sonunda Aslan'la karşılaşırlar. Film 10 Aralık 2010'da seyirciyle buluşacak.

Yönetmen:Michael Apted




The Book of Eli





Başrollerini Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis'in paylaştığı "The Book of Eli" distopik bir gelecekte geçen aksiyon/gerilim türünde bir yapım. Film 15 Ocak 2010'da gösterime girecek.

Yönetmen:Albert Hughes, Allen Hughes




Predators





Başrollerinde Adrien Brody, Danny Trejo ve Michael Jai White'ın yer aldığı film de 2010 da izleyiciyle buluşacak.

Yönetmen:Nimród Antal


Salt





Jolie’nin hayat vereceği aksiyon karakteri aslında bir CIA ajanı olmasına rağmen kendisine Rus ajanı iftirası atılıyor ve klasik kedi fare oyunu başlıyor. 23 Temmuz 2010'da ABD'de gösterime girecek olan filmin Türkiye'de de 2010 içerisinde gösterime girmesi bekleniyor.

Phillip Noyce



Percy Jackson and the Olympians The Lightning Thief





Film, babasının Mitolojik Yunan Tanrısı Poseidon ve annesinin ise sıradan bir insan olduğu Percy adındaki gencin zorlu hikayesini anlatacak. Uma Thurman ve Sean Bean'in yer aldığı film 12 Şubat 2010'da gösterime girecek.

Yönetmen:Chris Columbus



Oobermind





Zalim Oobermind 20 yıldır Dünya’yı fethetmeye çalışmaktadır, ancak her seferinde süper kahraman Metro Man tarafından engellenir. Filmin Türkiye'de gösterime girmesi 14 Eylül 2011'i bulacak.

Yönetmen:Tom McGrath

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder