3 Ocak 2010 Pazar

Erkeğinizin kusurlarını rötuşlayın!


MÜKEMMEL BİRİ, AMA...


Konuşurken sürekti filmlerden alıntı yapıyor.

"Benimle konuşurken bir film repliğini ilk kez kullandığında çok etkilenmiştim. Ellinci duyuşumda ise saçımı başımı yolabilecek bir noktaya geldim."




Çözüm: Ona şaka yollu "Haydi seni sinemaya götüreyim de oradan yeni birkaç replik kap" diyebilirsiniz. Erkekler böyle esprili yaklaşımlardan hoşlandığından bu söylediğinize alınmazlar.

Eğer şakayı anlamaz ve film repliği gibi konuşmalarına devam ederse, kurduğu böyle her cümleye karşılık saçma bir cevap üretin. Bir süre sonra size hak vereceğinden emin olabilirsiniz.
 
 
Sormadan özel eşyalarınızı alıyor.


"O kadar uzun zamandır çıkıyoruz ki, benim eşyalarım üzerinde hak iddia etmeye başladı. Bulduğum yemek tarifi için ayırdığım malzemeleri buzdolabından sormadan alıp yiyor, gazetemi alıp evine götürüyor ve daha ben bir lokma yemeden tabağımdan otlanıyor."




Çözüm: Onun evinde biraz zaman geçirdikten sonra eve dönerken sevgilinize ait bir şeyi yanınızda götürün. Ama bu şey, fotoğraf makinesinin şarjı veya buzdolabında kalan son bira şişesi gibi yokluğunu hemen fark edeceği bir şey olsun. Size onların nerede olduğunu sorduğunda, en sakin ses tonunuzla aldığınızı söyleyin. Nasılsa onun da sizin dairenizden bir şeyler götürdüğünü de ekleyin.

Emin olun bu konudaki hislerinizi hemen anlayacaktır. Tartışma çıkmayacağını umduğumuz bu deneyimden sonra birbirinizin şeylerini alırken izin alma konusunda karşılıklı ilke anlaşması yapabilirsiniz.
 
 
Saçına şekil vermesi en az 20 dakikasını alıyor.


"Yanında sürekli seyahat boyu bir kutu jöle taşıyor!"



Çözüm: O yapışkan maddenin arasından ona ulaşabilmek için, önce gururunu okşamalısınız. Jölesiyle haşır neşir olmadan önce, parmaklarınızı saçlarının arasında dolaştırarak saçları bu kadar yumuşakken onu ne kadar seksi bulduğunuzu söyleyin.

Eğer buna gülüp geçerse, bu saçlarla eski filmlerden fırlamış gibi gözüktüğünü söyleyebilirsiniz. Bu modelin çok da iyi durmadığını fark ettiğinde, saçlarını doğal haline bırakacaktır.
 
 
Her sabah geç kalkıyor.


"Kafası o kadar dağınık ki, benimle buluşmaya, aile yemeğine veya basit bir iş organizasyonuna bile en az 15 dakika geç kalıyor. Hatta her seferinde ne kadar geç kalacak diye arkadaşlarımızla aramızda iddiaya tutuşuyoruz."




Çözüm: Erkek arkadaşınızın ağır hareket etmesi, biraz unutkan olduğu kadar, aşırı rahatlığından da kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda saatini ileri alsanız bile yine de geç kalacaktır. Çünkü buluşma noktasında onu bekleyeceğinizden her zaman emindir.

Bir dahaki sefere randevunuza geç kaldığında, bulunduğunuz mekânı terk edin. Nerede olduğunuzu sormak için aradığında umursamaz bir ses tonuyla sadece canınızın sıkıldığını söyleyin. Orada olmamanızın şoku onu kendine getirecektir.
 
 
 
Çok şekilsiz bir sakalı var.


"Çenesinde -sakal dediği- eğri büğrü tıraş edilmiş bir kıl öbeği var. Çok kötü gözüküyor ama ne zaman tıraş olmasını istesem, o sakalın onu tamamladığını söylüyor."




Çözüm: Sakalının öpüşürken sizi rahatsız ettiğini ve her sevişmeden sonra yüzünüzün tahriş olmasından sıkıldığınızı bir şekilde belli edin.

Farklı bir modelin erkeksi yüz hatlarını daha çok ortaya çıkaracağını da söyleyebilirsiniz. Gururunu okşayarak yapacağınız eleştiriler mutlaka işe yarayacaktır.
 
 
Vücut kokusu gerçekten de çok ağır.


"Erkek arkadaşım bazı zamanlar ter kokuyor. Erkeklerin doğal vücut kokularından hoşlanıyorum ama onunki öyle güçlü ki benim gibi hassas burna sahip her insanı rahatsız edeceğinden eminim."




Çözüm: Ona güzel kokulu bir sabun, deodorant veya bir parfüm hediye edin. Bunu yaparken, seçtiğiniz bu kokunun sizi çok heyecanlandırdığını ve eğer kullanırsa mutlu olacağınızı söyleyin.

Eğer aldıklarınızı bir kenara attığını görürseniz, bir akşam çıkarken giysilerini siz seçin ve seçimlerinizi, aldığınız kokuların en güzel şekilde tamamlayacağını ve etraftaki bütün kızların onu dayanılmaz bulacağına emin olduğunuzu söyleyin. Bir yere kadar tabii!
 
 
 
Dişlerini fırçalamayı unutuyor.


"Yaklaşık üç aydır erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum. Dolayısıyla onun dişlerini ne kadar az fırçaladığının farkındayım. Belki de dişlerini evde olmadığım zamanlarda fırçalıyor ama genelde ağzı kötü kokuyor. Bu yetmezmiş gibi, bir de nane tadında olan her şeyden nefret ettiğini söylüyor."




Çözüm: Sevgilinizi küçük bir hileyle korkutabilirsiniz. Kız kardeşinizin erkek arkadaşının diş sağlığına hiç önem vermediğini ve sonunda bütün dişlerinin çürüdüğünü anlatın. Eski sağlığına kavuşmak için diş doktoruna deli gibi para harcadığını ve tedavi olurken çok acı çektiğini de eklemeyi unutmayın.

Ağzımızdaki çürük dişlerin uzun vadede kalp sağlığını bile tehlikeye attığını anlatan makaleleri sehpanın üzerinde bırakmak da işe yarayabilir. Nane kokusunu ve tadını sevmemesi de hiç dert değil, meyveli aromaya sahip farklı bir diş macunu alıp onu bu konuda motive edebilirsiniz.

Eğer ağzındaki kötü koku yine de geçmiyorsa yanınızda sürekli sakız taşıyın ve onun da çiğnemesini sağlayın.
 
 
 
Yemek yerken sürekli ağzını şapırdatıyor.


"Yemek yerken ağzıyla çok garip sesler çıkartıyor ve etraftaki herkes onu seyrediyor. Bu durumda ben de erkek arkadaşım olduğu için ondan utanıyorum."




Çözüm: Yemek yerken onu cep telefonunuzla ya da kamerayla filme alın. Bunu yaparken, güzel anlarınızı kaydetmek istediğinizi söyleyin. Yemek bittikten sonra, bu görüntüleri ona izletin. Etraftakilerin bakışlarını da alabilirsiniz.

Hatta bu konuda bir arkadaşınızla sözleşip onun rahatsız olduğu anları da ölümsüzleştirebilirsiniz. Erkekler görselliğe çok önem verdiklerinden, ekrandaki yemek yeme şekli ona gerekli mesajı iletecektir.
 
 
 
Herkese "dostum" diyor.


"Kim olduğu hiç fark etmiyor. Sevgilim her konuştuğu insana dostum diye hitap ediyor. Hatta mahalledeki bakkalla bile bu şekilde konuşmaya başladı. Bu bence çok antipatik."




Çözüm: Ona insanlarla neden böyle konuştuğunu sorun. Büyük ihtimalle nasıl konuştuğunun farkında olmadığını söyleyecektir. Cevap olarak siz de "Öyle mi? Tarzın biraz eski moda da, o yüzden sordum. Büyükbabam da etrafındakilerle konuşurken bu kelimeyi kullanırdı. Tabii onunki isimleri hatırlamadığındandı" deyin.

Davranışının biraz eskimiş olduğu fikrini aklına soktuğunuzda, bundan vazgeçmeye başlayacağını göreceksiniz.
 
 
 
İnternette konuşurken çok fazla yüz ifadesi kullanıyor.


"Erkek arkadaşımla chat yaparken kullandığı ifadeler konsantrasyonumu bozuyor ve bana çok itici geliyor. Hiç de eğlenmiyorum."




Çözüm: Chat yaparken kullanılan yüz ifadeleri, aslında daha çok kelimelerle arası iyi olmayan insanların tercih ettiği bir yöntem. Bu tip erkekler hislerini hareketleriyle belli etmekten hoşlanırlar. Bu tip ifadelerin bazen rahatsız edici olabileceğini kabul ediyoruz.

Onu durdurmak için siz de chat ifadeleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Ayrıca o tip bir konuşma şeklini sevdiğinizi düşünmesini istemezsiniz öyle değil mi? Bundan sonra uyduracağınız bir hikâyedeki yaratıcılığınız da çok önemli. Bir arkadaşınızın Facebook'ta bir çocukla tanıştığını, her şeyin başta çok güzel gittiğini ona anlatın. Ta ki yeni tanıştığı erkek yüz ifadeleriyle dolu bir mesaj yollayana kadar. Bu yüz şekilleri o kadar fazlaymış ki, (biraz da abartın elbette) arkadaşınız tüm ilgisini kaybetmiş ve bir daha çocuğa cevap atmamış olsun.

Erkek arkadaşınızın bu hikâyeye verdiği reaksiyonu izleyin. Eğer diğer erkeği savunmaya kalkışmazsa uydurduğunuz hikâyenin ana fikrini sonunda kapmış ve değişim yolunda adım atacak demektir.
 
 
 
BUNLARLA YAŞAMAYI ÖĞRENİN:





Tuttuğu takım: Spor aşıkları küçüklükten itibaren kendilerini belli ederler. Takımlarına olan bağlılıkları ömür boyunca devam eder. Bu aşk, yıllar geçtikçe alevlenir ve hayatlarında ciddi yer işgal etmeye başlayabilir. Bu, size çok önemli bir şeymiş gibi gözükmese de, aslında onun için bir çeşit kimliktir. Eğer bu konuda onunla dalga geçerseniz, çok ağır bir tepki alabilirsiniz, dikkat!



Arkadaşları: Arkadaşları polis tarafından aranan tipler olmadığı sürece, sevmediğinizi söylememeli veya onlarla görüşmeyi kesmesini istememelisiniz. Haklı olduğunuzu düşünse bile, tipik bir erkek gibi davranacak ve arkadaşlarını savunmaya geçecektir. Onlarla daha fazla görüşmesini istemiyorsanız bu konudaki fikirlerinizi kendinize saklamanızı öneririz.



Fazla kiloları: Erkekler bellerindeki yağlar veya bira göbekleri konusunda kendileriyle dalga geçmekten hoşlanırlar. Ama aslında belli etmeseler do onlar da vücutları konusunda en az kadınlar kadar takıntılıdırlar. Eğer daha az yemesi konusunda çok fazla üstüne giderseniz onu tahmin ettiğinizden daha fazla üzebilirsiniz. Hatta sırf size olan inadından daha fazla yemesine bile sebep olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder